Egy hét múlva lesz a kőfal túra

A mai napon az eső ezt is elmosta. A helytörténeti túrát szeptember 24-én tartják meg, a tervek szerint változatlanul délelőtt.

Gyülekező a református Ótemplom bejárata előtt lesz 9:45-től. A túra várhatóan 10-12 óra között tart majd. A túravezető Szabó-Hubay Attila Győző régésztechnikus lesz.

A túra során a Szőnyi utca és a Toldi-kapu közötti szakaszon, a mintegy 1,35 km hosszú, 1879 és 1880. között felépült, 1958 óta műemléki védettség alatt álló, városképi jelentőségű árvízvédelmi fal rövidebb szakaszának nyomvonalát követhetjük végig, hol a Tóaljon, hol pedig a töltéskoronán, nagyrészt kerékpáron, kisebb részt gyalogosan. A kőfaltúra során megismerkedhetünk az árvízvédelmi fal rövid építéstörténetével, a 2019 óta tartó levéltári, helytörténeti és régészeti kutatások legújabb eredményeivel. Lesz szó tévhitekről és valóságról, valamint olyan érdekességekről, melyek által új megvilágításba is helyezhetjük az eddig megszerzett ismereteinket – olvasható a Tornyai János Múzeum felhívásában.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!