Lengyel testvérvárosban is járt Hódmezővásárhely küldöttsége

Az elmúlt hétvégén nemcsak Zentán, hanem lengyel testvérvárosunkban, Zgierzben is járt Vásárhely egy küldöttsége: Lőkösné Nagy Sarolta, Gyutay Katalin és Krupiczer Ferenc képviselők – adta hírül az önkormányzat.

A covid-időszak óta ez volt az első alkalom, hogy Hódmezővásárhely delegációja Zgierz-be látogathatott, az ott megszervezett szabadtéri művészeti napokra.

A küldöttség nemcsak Zgierz polgármesterével, Przemyslaw Staniszewski polgármesterrel találkozhatott, hanem Tomasz Dziedzic és Robert Chocholski alpolgármesterekkel is – utóbbit már tavaly vendégül láthattuk Hódmezővásárhelyen. Ezenkívül Zgierz többi testvérvárosának küldötteivel, a litván, a német, a cseh és a francia delegáció tagjaival is megismerkedtek.

Łódź híres Manufakturája belülről. Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata

Városunk képviselői megnézhették a közeli nagyváros, Łódź híres Manufakturáját, amely egy régi gyárépület átalakításával létrejött bevásárló- és kulturális központ. Megtekintették a szintén itt álló ms2 modern művészeti múzeum kiállításait is, ahol többek között számos magyar művész alkotásával is találkozhattak. A városi parkban megrendezett koncerten a színpadról köszönthették Zgierz lakosait: átadták nekik városunk üdvözletét és megköszönték a kedvességet, amivel fogadták őket.

A Tomasz Dziedzic alpolgármesterrel folytatott eszmecserék során többször is előkerült annak a gondolata, hogy érdemes volna a két város között a fiatalok találkozásait elősegítő programokat szervezni: sportolókét, zenészekét, táncosokét, hasonló érdeklődési körben, egymást vendégül látva lehetne ismerkedni, tanulni, országhatárokon átívelő, igazi barátságokat építeni.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!