Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Így támogatják a kormányok a családokat

A magyarok keressenek többet vagy fogyasszanak kevesebbet. A németek, az osztrákok, de még a szlovákok is készpénzzel támogatják állampolgáraikat, ellensúlyozandó a rezsiárak növekedését.

A magyar kormány a családoknak nem osztogat ingyen pénzt, hitelfelvételt támogat, s a miniszterelnök arra ösztönöz mindenkit, hogy vagy fogyasszon kevesebb áramot és gázt, vagy keressen többet. Más országokban máshogy gondolják.

Július 29. Kossuth Rádió: Orbán Viktor: …aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt.

Szeptember 2.: Ausztriában szeptember 1-től kapják meg az osztrák lakosok a klíma-és drágulásellenes bónuszt (Klima-und Anti-Teuerungsbonus). A felnőttek 500 Eurót (mai árfolyamon 200 ezer 910 forintot), a gyerekek 18 év alatt 250 Eurót (100 ezer 455 forintot) kapnak. Másrészt az osztrák kormány 6 milliárd Eurós drágulásellenes csomagja részeként fontosnak tartja, hogy a kialakult infláció mellett segítséget nyújtson a lakosoknak. Munkanélküliek, szociális segélyben részesülők további egyszeri 300 Euró segélyt kapnak. Ezen kívül június végéig egy 150 Eurós utalványt kapott mindenki Ausztriában, ami év végéig váltható be.

Június 14.: Havi bruttó 3,5 millió forintra emelték Orbán Viktor miniszterelnöki tiszteletdíját. A kormányfőnek jár továbbá bruttó 1,3 millió forint képviselői tiszteletdíj is.

Az eddigi 1,9 millió forint helyett az új kormány miniszterei (nagy volt a szórás a fizetések között, és egységesítették – a szerk.) már több mint 2,6 millió forintot vihetnek haza, ami 33 százalékos béremelést jelent – írta az Index.

Június 25.: Szlovákia: Személyenként 500 eurót ajánl fel a kormány egyszeri támogatásként mintegy 400 ezer állami és közalkalmazottnak, köztük a tanároknak – ez összesen 200 millió euróba fog kerülni az államnak – olvasható a pozsonyi (Szlovákia) Új Szóban.

A juttatás nem vonatkozott az egészségügyi, katonai és szociális ágazatok dolgozóira. Külön foglalkoznak ezekkel a csoportokkal, esetükben is terveztek megoldásokat felmutatni.

Németországban emelik a többi között a családi pótlékot és a lakhatási támogatást, amelynek jogosultsági körét is kiterjesztik, a munkaviszonyban állóknak járó 300 euró után pedig a nyugdíjasok ugyancsak 300 euró, a diákok 200 euró egyszeri támogatást kapnak az energiaköltségekre.

Bevezetnek egyebek mellett egy úgynevezett áramárféket is. Ez azt jelenti, hogy a háztartások és a kis-, illetve közepes méretű vállalkozások egy meghatározott mennyiségig, az úgynevezett alapfogyasztásig kedvezményes áron kapják a villamos energiát.

800 ezres bruttó átlagbért ígért Gulyás Gergely a tanároknak, feltéve, ha meg tudnak egyezni az Európai Unióval, mely támogatásából származna ez az összeg.

400 ezres fizetéssel és szolgálati lakás biztosításával toboroznak határvadászokat.

Műveleti felderítőket, vagyis figyelőket toboroz a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat (NBSZ) havi bruttó 660 ezer forintos fizetéssel, 200 ezres cafeteriával, közel százezres ruházati illetménnyel és egyéb juttatásokkal, írja a Hvg.hu a szakszolgálat honlapján kiszúrt toborzó alapján.

2008 óta nem emelkedett egy fillérrel sem a gyermekeket nevelő családoknak járó állandó támogatás, a családi pótlék összege. Ennek számos oka van, az egyik legfőbb az, hogy az állam arra szeretné ösztönözni a szülőket, hogy dolgozzanak, és vegyék igénybe a nekik járó adókedvezményeket és hiteleket. Egy gyerek után 12 ezer 200 forint jár, az 1 gyermeket nevelő egyedülálló szülő 13 700 forintot, a 2 gyermeket nevelő család gyermekenként 13 300 forintot, összesen 26 600 forintot, a 2 gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 14 800 forintot, összesen 29 600 forintot, a 3 vagy több gyermeket nevelő család gyermekenként 16 ezer forintot, azaz minimum 48 ezer forintot, a 3 vagy több gyermeket nevelő egyedülálló szülő gyermekenként 17 ezer, azaz minimum 51 ezer forintot kap.

2008. január 1-je óta 28 500 forint a teljes nyugdíj legkisebb összege.

***

Tegnap megszavazták az Európai Parlament képviselői azt a jelentést, amely megállapítja, hogy Magyarország folyamatosan távolodik az Európai Unió alapértékeitől, és a teljes értékű demokrácia helyett 2022-re már inkább a „választási autokrácia” jelző illik rá. Az állásfoglalást 433 képviselő fogadta el 123 ellenszavazat és 28 tartózkodás mellett. A képviselők arra szólították fel a jelentésben az Európai Bizottságot, hogy mindaddig zárolják az összes Magyarországnak járó uniós forrást, amíg a magyar kormány nem orvosolja az unió által kifogásolt problémákat- írta a telex.

 

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!