Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

“Szívni” ment, nem lopni

Egy levegőért kapkodó nő hívta fel a rendőrség ügyeletét, miszerint két fiatalt üldöz, akik besurrantak a házába, s meglopták.

Azt mondta a rendőröknek, hogy neszt hallott a szegedi lakásában. Ki is sétált az előszobába, ahol észrevette, hogy a cipősszekrényen hagyott pénztárcájának hűlt helye. Kisietett az udvarra, ahol egy fiatal férfiba botlott. Az ismeretlen ijedtében elkezdett futni, nyomában a bejelentővel. A kapualjban a férfihoz egy lány csatlakozott, majd a pénztárcával a kezükben a Gutenberg utcán a Bartók tér felé vették az irányt, miközben a sértett futás közben tárcsázta a rendőrséget. A téren már a járőrök várták őket.

A fiatalok perceken belül a rendőrségen találták magukat. A drogteszt a lánynál korábbi kábítószer-fogyasztásra engedett következtetni – a gyanúsítottnak több nem is kellett, egyből előállt a magyarázattal: ő csak „szívni” ment a házhoz, mikor valaki odaszaladt hozzá, és a kezébe nyomott egy pénztárcát. A helyzet abszurditását a lány egyéb eszköz híján csak futással tudta kezelni.

A fiatalok később bevallották a bűncselekmény elkövetését, a rendőrök vádemelési javaslattal küldték meg az ügyiratot az illetékes ügyészségre. Az elkövetőknek lopás és kábítószer birtoklás vétsége miatt kell felelniük.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!