Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Márki-Zay Péter nyílt levelet írt Lázár Jánosnak

A levél apropója Mártélynak Hódmezővásárhely felé fennálló 23 millió forintos adóssága volt. Ambrus István ennek elengedését kérte Márki-Zay Pétertől, míg utóbbi a részletfizetésbe ment volna bele. Márki-Zay szerint Lázár becsapta a választókat.

Nyílt levelében azt írja, hogy: ,,2 éve szórólapokon Önök tájékoztatták arról mártélyi lakosokat, hogy azért nem jutnak forrásokhoz, mert ellenzéki polgármestert választottak. Ezt követően az Ön fellépése nyomán feloszlatta magát Mártély testülete és új választásokat írtak ki. A voksolást megelőzően azzal kampányoltak, hogy nehéz helyzetben van a település, a korábbi polgármester pedig nem képes ezt kezelni, mert hozzám és az ellenzékhez csatlakozott, ellenben Ön nagyon is tud segíteni.”

A levél folytatásában azt írja, hogy amikor Ambrus Istvánt kétharmados többséggel polgármesternek választották, az addig minden számláját időben fizető település a választás után heteken belül bejelentette, hogy csődben van, ezért segítségért meglepetésére most mégis nem Lázárhoz vagy a kormányhoz, hanem hozzá fordultak, bár épp a kormány volt az, írja, amely jelentős elvonásokkal sújtotta az önkormányzatokat és a rezsicsökkentés megszüntetésével csőd közeli állapotokat idézett elő több száz településnél.

Ráadásul, utal rá, hogy a kampányban Ambrus István és Lázár János ígéretet tettek arra, hogy Mártély fennálló adósságát vissza fogják fizetni. Ő viszont, írja, ezt elengedni nem tudja, mert ő a vásárhelyi polgárokért felel, akik nem tudják, és nem is szeretnék kifizetni más település adósságát.

Hozzátette, tudomása van róla, hogy év végéig a Mártélyhoz beérkező pénzekből a fennálló tartozás fele azonnal rendezhető, a fennmaradó részre pedig Hódmezővásárhely részletfizetést biztosít.

Biztos abban, hogy ha Putz Anita maradt volna a falu polgármestere, egy éven belül, a Kavalkád megszervezése, a bölcsőde megnyitása, és az adók korábbi mérséklése mellett is, visszafizette volna ezt a 23 millió forintot Vásárhelynek.

Együttérez Mártély lakosságával, mint írja, mert szerinte az ígért aranykor helyett azzal kellett szembesülniük, hogy becsapták őket.

Ezen felül arról is ír, hogy a hódmezővásárhelyi önkormányzat saját beruházásai mellett olyan beruházásoka megvalósításában is részt vett, amelyek a mártélyiak számára is rengeteg előnnyel bírnak. A holtág üdülőterületének már megvalósult és a tanösvény soron következő felújításával és fejlesztésével az idegenforgalomnak komoly lökést adott, amelyből Mártély is jelentősen profitál, a hódmezővásárhelyi városkártyával pedig minden városi kedvezmény elérhetővé vált a mártélyiak számára is.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!