Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A frontvonalról érkezett Cézár, a bajnok

Oleg Abilov és felesége jelenleg a mártélyi üdülőtelepen lakik, ahol megfelelő körülményeket tudnak biztosítani kutyáiknak. Az öt fős kutyacsalád feje Cézár, aki Ukrajnában és külföldön több rangos díjat is nyert. A kölykök útban Magyarország felé születtek, egyikük az egyik vasútállomás peronján látta meg a napvilágot. Fotó: Orgovány Rudolf.

Bahmutban éltek, kedvenceiket viszont a szomszédos Liszicsanszkba hordták az ottani kutyaiskolába. Azok számára, akik követik az orosz-ukrán háború történéseit, ezek a nevek ismerősen csengenek, hiszen Bahmutot folyamatosan lövik az oroszok, Liszicsanszkot pedig néhány hete foglalták el a megszállók. Oleg családja szerencsésnek mondhatja magának, mivel a házukat egy orosz bomba találta el, amikor nem voltak otthon. Amerikai akita fajtájú kutyáik is nehezen bírták a bombázásokat, rémülten rohangáltak már akkor, amikor meghallották a légvédelmi szirénák hangját. Ekkor vált egyértelművé számukra, hogy el kell hagyniuk a hazájukat.

Mártélyon viszont teljes a nyugalom, a három kölyök boldogan hancúrozik egymással, anyjuk pedig az udvaron vigyáz rájuk. A családfő, Cézár az első emeleten lakik, ő ritkán jön le a többiekhez.

Cézár, a családfő

A négy kölyökből egy már új gazdára lelt, így a három hónapos kan és a két nőstény testvére még az Abilov családdal él. A probléma csak az, hogy az üdülő, ahol laknak nem fűthető, ezért találniuk kell egy olyan házat, ahol ezek a pompás állatok is jól érzik magukat, és a gazdáik is megfelelő körülmények közt lakhatnak. A hódmezővásárhelyi mentorprogram tagjai most mindent elkövetnek azért, hogy az Abilov család olyan helyet találjon magának, ahol az öt kutya is új otthonra lel.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!