Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Nem engedi el Mártély adósságát Vásárhely

Márki-Zay Péter a 23 millió 750 ezer forintos tartozásra részletfizetést ajánlott fel Mártélynak, de nem engedi azt el.

Nem csak Ambrus István, Mártély új polgármestere , de a Fidesz-KDNP vásárhelyi közgyűlés tagjai: Bálint Gabriella, Benkő Zsolt, Cseri Tamás, Galambos Kornél és Horváth Zoltán önkormányzati képviselők is azt kérték Márki-Zay Péternek írt önálló képviselői indítványukban, hogy a város engedje el Mártély, a Vásárhellyel együtt működő közös hivatalból származó 23 millió 750 ezer forintos adósságát.

Ezek az ügy előzményei és az, hogy hogy járt el a kormányzat a jelenlegi önkormányzat öröklött tartozásaival kapcsolatban:

Márki-Zay Péter a Vásárhelyi Televíziónak azt mondta: részletfizetés lehetséges, de a tartozást beszedik, és vásárhelyi célokra, például az utcák rendbetételére fogják fordítani.

– Mi felelősen, Hódmezővásárhely képviseletében nem támogathatunk más képviselő-testületeket, más településeket, nem áll módomban ilyet tenni, az súlyos felelőtlenség lenne. Ha Putz Anita maradt volna a polgármester, akkor egy éven belül visszafizették volna az adósságot – hangsúlyozta Vásárhely polgármestere. Hozzátette: Ambrus István és Lázár János is azzal kampányolt, hogy Mártélynak katasztrofálisan rossz a pénzügyi helyzete, majd rendbe hozzák. Biztos abban, hogy Mártély részletfizetéssel még idén ki tudja majd fizetni ezt az összeget, vagy annak nagyobb részét a városnak.

Nézzen meg, mit mondott a tévének:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!