Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Mártély polgármestere levélben kéri, Hódmezővásárhely engedje el az adósságát

Jelenleg Mártélynak 23 millió 750 ezer forint tartozása van a hódmezővásárhelyi önkormányzat felé, amely rendkívül nagy terhet ró a településre. A jó gazdasági helyzetben lévő Hódmezővásárhely több milliárdos költségvetésében közel 24 millió forint nem jelent áthidalhatatlan akadályt – olvasható abban a levélben, amelyet Ambrus István írt és közlése szerint a mai napon elküldött Márki-Zay Péternek.

Mártély polgármestere úgy véli, ,,ezt az összeget még a helyi vállalkozások és a mártélyiak adóterheinek drasztikus emelésével sem lehet kigazdálkodni.” Azt írja: Mártély mögött nehéz évek vannak és az energiaválság miatt még nehezebb jön. Úgy gondolja, a mártélyiak megérdemlik, hogy esélyt kapjanak a település gazdasági helyzetének rendezésére és a csődtől való megmentésére. Hozzátette: ,,nyissunk új fejezetet Hódmezővásárhely és Mártély együttműködésében!”

Ambrus írt arról is, a falunak ezen kívül közel 16 millió forint tartozása halmózodott fel, ugyanakkor sikerült lépéseket tenni a rendezés kapcsán.

Putz Anita, a község előző polgármestere hasonlóan nyilatkozott néhány hete. A Vásárhelyi Televíziónak akkor elmondta, nincs pénzügyi krízisben Mártély, a számlák, pályázati tartozás ki van egyenlítve, csak a Hódmezővásárhellyel fennálló közös hivatal költségéről kell egyeztetniük Hódmezővásárhely polgármesterével.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!