Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ryanair: hét budapesti útvonalon csökkentik a járatok számát

Ezt Budapesten jelentett be egy sajtótájékoztató keretében a cég igazgatója, Michael O’Leary. Azt még nem nevezte meg, mely hét útvonalról van szó. Szerinte az extraprofit adóval Budapest versenyképessége csökken, és már mint korábban számos alkalommal, most is ostobaságnak nevezte a kormány döntését.

Sajtótájékoztatót tartott ma Budapesten Michael O’Leary, a Ryanair vezérigazgatója és elmondta, hét útvonalnál, amelyek Budapestet érintik, járatritkítást vezetnek be. Hogy melyik hét útvonalról van szó, arról a sajtóosztályt kell kérdezni, mondta.

A kormány extraprofit-adóját továbbra is ostobaságnak nevezte. Azon véleményének is hangot adott, hogy Magyarország és Budapest a régiós városokkal veszít versenyképességéből a kormány döntései miatt. Budapestet drágább célponttá teszik, miközben minden szomszédos országban inkább azon vannak, hogy csábítsák az utasokat, mondta.

Azt is kifejtette, hogy nem fognak versenyhátrányba kerülni legnagyobb hazai vetélytársukkal, a Wizz Airrel szemben, ugyanis ők már korábban végrehajtottak egy vágást a saját kínálatukban. Arra felkészültek, hogy a magyar fogyasztóvédelem el fogja utasítani a Ryanair fellebbezését a 300 millió forintos bírság miatt, de készek ezt az ügyet elvinni az Európai Bíróságig.

O’Leary egyébként Bécsben szintén ma 8 új útvonalat jelentett be.

Forrás: Telex

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!