Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Új logisztikai központ épül Szeged határában

A Zoll-Platz Kft. új logisztikai központja a Sándorfalvi út mellett valósul meg. A terület az M43-as és M5-ös autópályához egyaránt közel található és határán egy, a Szeged-Hódmezővásárhely vasútvonalhoz kapcsolódó iparvágány halad.

Csonka Péter ügyvezető igazgató az MTI beszámolója szerint a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, a pandémia miatt az ellátási láncokban jelentkező problémák következményeként egyre nagyobb az igény a helyben raktározásra. Ezekre az igényekre reagáltak most.

A beruházás első ütemében egy 2890 négyzetméteres szendvicspanelből készülő épületet alakítanak ki, melyben a raktározásra alkalmas területek mellett irodai és szociális helyiségek is helyet kapnak. Öt, a kamionok rakodására alkalmas dokkolóval ellátott épületre három, 50 kW-os napelemes rendszer kerül, amelyek a központ és a parkolókban telepítendő elektromos töltőállomások energiaigényét is fedezik majd. Afejlesztés második ütemében egy 2500 négyzetméteres raktár építését tervezik.

A fejlesztés költségeit az uniós támogatás mellett saját forrásból és Széchenyi beruházási hitelből fedezik. Az ingatlan kivitelezője a hódmezővásárhelyi Szám-Adó Kft. – ismertette Csonka Péter.

Az új raktárközpont mintegy 1,4 milliárd forintból valósul meg.

A Zoll-Platz Kft., mint vámügynökség 1991 óta szolgája ki ügyfeleit. A több mint 120 alkalmazottat foglalkoztató, teljes körű vámügyintézést végző cég üzemelteti Csongrád-Csanád megye egyetlen vámudvarát, és kirendeltséget működtet az udvari, tompai, röszkei és záhonyi határátkelőhelyen, és raktározási, logisztikai szolgáltatásokat is nyújt partnereinek. A nettó árbevétele tavaly 2,181 milliárd forint volt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!