Orbán Viktor a migránsoknak: itt úgysem jöhettek át

A határvadászok Szegedről Budapestre került avatóján Orbán Viktor miniszterelnök a migránsokról beszélt. Összesen ötszáz határvadász tett ma esküt.

Orbán elmondta, a törvényekre és határokra fittyet hányva milliók érkeztek Afrikából és a Közel-Keletről Európába. Azonban ,,mi, magyarok, történelmünk okán tudjuk, mennyire fontos a határ védelme, kerítést építettünk és megvédjük azt.” Honvédeink és rendőreink becsülettel védték Magyarországot, azonban most a háború miatt ezt a feladatukat nem láthatják el, ezért van nagy szükség a határvadászokra.

A miniszterelnök szerint ,,a jó katona valójában nem azok ellen harcol, akik szemben állnak vele, hanem azokért, akik mögötte vannak”. A határvadászok mögött pedig ott van az egész ország, rájuk hárul a feladat, hogy a migrációval szemben megvédjék a magyar embereket.

Kifejtette, fontos cél, hogy Magyarország legyen Európa legbiztonságosabb országa – erre jelent fenyegetést a migráció. Amit a régiek népvándorlásnak hívtak, ma migrációnak nevezzük, de az elnevezés nem számít, hiszen mindkettő civilizációs fenyegetés – tette hozzá.

Szerinte „ahol egyszer letelepednek a más kultúrából érkező illegális migránsok, ott többé nem lehet visszaforgatni az idő kerekét, és az élet sohasem lesz olyan, mint korábban volt.” Nekünk, magyaroknak mondhat bárki bármi, nem hisszük, hogy a migrációból bármi jó sül ki.

Hangsúlyozta, a migránsokkal meg kell értetni, hogy itt nem jöhetnek át. A határvadászok azok, akik elfogják és kitessékelik őket.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!