Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Újítják az olajos utat Barattyosnál

Javában tart Barattyosnál, az úgynevezett olajos út javítása. Több mint 1 km hosszúságban több száz köbméternyi, útfeltöltésre alkalmas anyagot terítenek le és tömörítenek, mert ez a szakasz a nagy mezőgazdasági gépek súlya alatt nyomvályússá és szinte használatlanná vált. A felújítás most a gazdák felajánlásából, valamint a HMSZ Zrt. munkatársainak segítségével valósul meg.

Munkagépek zajától hangos Vásárhely határa. Barattyos központja előtt, a mindenki által csak olajosként ismert bekötőút feltöltése és gléderezése zajlik. A munkálatok már hétfőn elkezdődtek. Ezen a szakaszon évről évre történtek kisebb-nagyobb javítások, de azok eddig nem hozták el a várt eredményt.

,,Nagy gépek járnak ezen az úton, kirúgták ezeket a feltöltéseket és most úgy döntöttünk, elsősorban gazdák, mezőgazdasági dolgozók kérésére, hogy akkor egyben, több mint 1 kilométer hosszan teljes felújítást végzünk ezen az úton. Az útfelújítást a gazdák felajánlásával és a HMSZ Zrt. munkatársainak segítségével végezzük” – árulta el a Vásárhelyi Televíziónak Hepp Diána, városüzemeltetési ügyintéző.

A következő napokban több száz köbméternyi útfelújításra alkalmas anyagot terítenek el és tömörítenek bele ebbe a szakaszba.

,,Lakossági igények és az önkormányzat kollégáinak felmérése alapján folyamatosan végezzük a Hódmezővásárhely külterületein lévő földutak karbantartását. A vállalkozóval, aki itt is végzi gléderezést, vele kétéves keretszerződésünk van. Nyilván kapacitásunk függvényében a város körül lévő földutak gléderezését, karbantartását folyamatosan végezzük” – tette hozzá.

Itt, az olajos úton még egy hétig tartanak a munkálatok, utána a gazdák újra akadály nélkül tudnak rajta járni.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!