Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Késsel támadt a testvérére

Minden a testvérek édesanyjával való veszekedéssel kezdődött. Az ügyészség kevesli a kiszabott felfüggesztett börtönbüntetést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként a bátyjára késsel támadó Csongrád-Csanád megyei férfi büntetésének súlyosítására tett indítványt.  

Az ügyben első fokon a Szegedi Törvényszék járt el a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján. Az elsőfokú ítélet szerint 2021 októberében otthonában a férfi ittas állapotú testvére, a sértett összeveszett anyjával, aki fia felindult állapota miatt megkísérelte elhagyni a lakóházukat, azonban eközben elesett. A sértett az anyját utolérte és fölé hajolva tovább szidalmazta. Ekkor a súlyos fokban ittas férfi a testvérét egy konyhakéssel lapockájánál megszúrta, majd a kialakult dulakodás során, a combján is megsebesítette. A férfi bátyja úgynevezett légmellel járó sérülése folytán életveszélyes állapotba került, életét az időben érkező, szakszerű orvosi ellátás, majd a kórházba szállítást követő gyógykezelés mentette meg.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat – miután beismerte bűnösségét és lemondott tárgyaláshoz való jogáról – életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év próbaidőre felfüggesztett 2 év tartamú börtönbüntetésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség jelentette be fellebbezést, a vádlott terhére súlyosítás érdekében, a szabadságvesztés próbaidejének hosszabb tartamban történő megállapítása végett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a szabadságvesztés felfüggesztésének próbaideje aránytalanul enyhe. A testi sértések elszaporodottsága, az emberek közötti konfliktusok fizikai erőszak útján történő rendezésének gyakorisága szigorúbb felelősségre vonást tesz szükségessé.

Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla hoz döntést.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!