Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Húszmillióból újult meg a Kankalin Közösségi Ház

A hatvan esztendeje működő Kankalin Néptáncegyüttes Nyár utcai próbaterme egy TOP-os pályázatnak köszönhetően újult meg.

Egy európai uniós pályázat keretében valósulhatott meg a Kankalin Közösségi ház felújítása, mely lehetőséget ad a Kankalin Közhasznú Néptánc Egyesület szakmai tevékenységének biztosításához.

A Kankalin Néptánc Együttesnek nem volt állandó próbaterme és a 60 éves múlttal rendelkező együttesnek szüksége volt egy olyan helyre, ami segíti a hagyományok, a közösségi élet fenntartását. A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2021-00826 projekt keretében nyílt erre lehetőség.

Az egykori Dózsa György Általános Iskola épületrészének rendbetételével megfelelő körülményeket tudtak biztosítani a felkészülésre, gyakorlásra és minőségi munkát tudnak végezni.

A munkálatok során felújították az épület tetőszerkezetét, modernizálták, fejlesztették a fűtési rendszer. Korszerűsítették a villamoshálózatot, kialakították a vizes blokkokat, kicserélték a nyílászárókat, oktatótermeket és öltözőket alakítottak ki.

Létrejött egy olyan közösségi tér, amely megfelelő körülményeket biztosít a próbák tartására, illetve alkalmas közösségi programok megvalósítására.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!