Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Vásárhelyi és zákányszéki fiatalemberek az ország hetedik legjobb sírásó csapat tagjai

Lődi Imre és Fehér Zsolt valamivel több, mint másfél óra alatt ásta ki a 160 centiméter mély, 2 méter hosszú és 80 centi széles sírgödröt az V. MTFE Országos Sírásó Versenyen. Fotó: Csongrád Megyei Kegyeleti Kft/Facebook

A tatai Kocsi úti sírkertben 15 csapat versengett egymással, hogy ki tudja a leghamarabb teljesíteni a feladatot, azaz kiásni a Magyarországi Temetőfenntartók és Üzemeltetők Egyesülete, immár ötödik alkalommal megrendezett Országos Sírásó Versenyén a megszabott sírgödröt.

A versenyen hetedik helyezett lett a Csongrád Megyei Kegyeleti Kft. csapata. A vásárhelyi Lődi Imre és zákányszéki Fehér Zsolt 1 óra 35 perc 55 másodperc alatt ásta ki a 160 centiméter mély, 2 méter hosszú és 80 centi széles sírgödröt. Tízfős, a kollégáikból álló csapat biztatása közben.

A megyei kegyeleti cégnek nem ez volt a legelső ilyen versenye, hiszen negyedjére vettek részt, s 2018-ban a legeredményesebb, azaz a győztes csapatot is ők nevezték.

A versenyben egyébként nem csak az idő számított, hiszen a minőséget, azaz a sírgödör egyenes falakat is ellenőrizte a zsűri.

A versenyt megelőző este levetítették Pozsgai Zsolt és Kerekes András To be, or…? (azaz Lenni, vagy…) című, több nemzetközi filmfesztiválon is díjazott – a 4. országos sírásó versenyről készített – dokumentumfilmjét

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!