Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ötven éve végeztek a mezőgazdasági karon

Aranydiploma átadó ünnepséget rendeztek az SZTE Mezőgazdasági Karán. Az ötven éve végzett, 1972-es évfolyam volt a felsőfokú technikumból főiskolai karrá alakult intézmény első állattenyésztő üzemmérnök csapata – olvasható az intézmény oldalán.

Ötven éve vehették át állattenyésztő üzemmérnöki oklevelüket azok a hallgatók, akik az SZTE Mezőgazdasági Kar jogelődjében, az akkori Hódmezővásárhelyi Felsőfokú Mezőgazdasági Technikumból átalakult Élelmiszeripari Főiskola Állattenyésztési Karán fejezték be tanulmányaikat.

Összesen 42-en kérelmezték az Aranydiploma kiadását, aki nem tudott részt venni az augusztus 27-ei ünnepségen, annak a Kar postán küldte el a díszoklevelét – köszöntötte a jelen lévő 28 jubiláló öregdiákot Dr. habil. Mikó Edit, az SZTE Mezőgazdasági Kar dékánja. 1972-ben alakult át a felsőfokú technikum főiskolává, így azért is fontos ez a kerek 50. évforduló, mert díszoklevelet már korábban is adott ki a Mezőgazdasági Kar, a fél évszázada végzett hallgatóknak, a most jubiláló 28 öregdiák azonban az első igazi aranydiplomás évfolyam a Kar történetében – tette hozzá a dékán. Azok a mezőgazdászok, akik Hódmezővásárhelyen végeztek mindig megállták a helyüket az agrárvilágban, így volt ez régen és így van ez ma is – fogalmazott Dr. habil. Mikó Edit. Hozzátette: az Aranydiplomás évfolyam több tagjához személyes emlékek is kötik, hiszen vannak köztük olyanok, akik tanárai, mások kollégái voltak a későbbi években.

Nagy öröm, hogy olyan ötven éve diplomázott hallgatókat ünneplünk, akiknek egy része jelenleg is tevékeny, és hivatását napi szinten, immáron fél évszázada gyakorolja. Akik pedig már nyugdíjasok, értékes tapasztalataikat osztják meg a fiatalabb generációval – mondta Prof. Dr. Gellén Klára, oktatási rektorhelyettes, – aki megköszönte az aranydiplomásoknak, hogy szakmai munkájukkal hozzájárultak a Szegedi Tudományegyetem hírnevének öregbítéséhez Magyarországon és külföldön egyaránt.

Az 1972-es, aranydiplomás évfolyam nevében Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke köszöntötte az évfolyamtalálkozó részvevőit, aki szeretettel idézte fel az itt töltött évek emlékeit. – Vásárhelynek erős kisugárzása van – fogalmazott Jakab –, aki itt végzett, a szakma iránt végig alázattal viselkedik. „Mi is átadjuk ezt a következő generációknak, szeretettel oktatni, nevelni, így vezetni be a szakma rejtelmeibe az utánunk következő generációt, én a mai napig ugyanezt teszem a fiatal kollégáimmal” – mondta az Országgyűlés alelnöke, aki rendszeres vendége a Mezőgazdasági Karnak, nem szakadt el Alma Materétől, időről-időre visszalátogat az intézménybe.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!