Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bírságot kapott a Rádió 7

Mint arról hírt adtunk, a hatóság vizsgálatba fogott a Rádió 7 2022. április 30-i adásnapján történt vélelmezett törvénysértés miatt. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) pénteki tájékoztatása szerint bírságot róttak ki a Rákay Philip többségi tulajdonában lévő cégre, de ennek részleteit, a bírság öszegét nem közölték.

A Médiatanács a körzeti és helyi rádiócsatornák adásait vizsgálta. Hiányosságot tártak fel a soproni Rádió 1-nél, a balassagyarmati Megafon Rádiónál és a Hódmezővásárhely–Makó–Kistelek térségében fogható Rádió 7-nél. Közlésük szerint az állomást működtető Dél-alföldi Média Centrum Kft. a közszolgálati, a helyi közélettel foglalkozó, a helyi mindennapi életet segítő műsorszámokat nem sugározta megfelelő mennyiségben.

A bírságról nem közöltek részleteket. Korábbi megkeresésünkre a hatóság tudatta, a Médiatanács bírság kiszabásakor minden esetben egyedi döntést hoz. A testület a fokozatosság és az arányosság elve alapján, egy ügy összes körülményét figyelembe véve állapítja meg a jogkövetkezmény adott formáját, mértékét.

Törvénysértés miatt már idén márciusban elmarasztalta a hatóság a rádiót működtető céget.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!