Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Súlyos baleset volt a 47-es főúton

Egy utánfutót vontató személyautó és egy motorkerékpár karambolozott vasárnap délután Orosháza közelében, a 47-es úton – adta hírül a Békés Megyei Katasztrófavédelem.

Balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült, valamint az ütközés következtében jelentős mennyiségű kenőanyag, üzemanyag és hűtővíz került az útburkolatra. A motorkerékpárost a mentőszolgálat további orvosi ellátásra kórházba szállította. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd felitató anyaggal az útra került szennyeződéseket eltávolították.

A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben – olvasható a bekes.katasztrofavedelem.hu-n.

fotó: Orosháza HTP

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkára jelentette be 2020 szeptemberében, hogy 160 kilométeren lesz 4 sávos a 47-es számú főút. 2021 januárjában írtunk arról, hogy zajlik a 47-es főút szélesítésének műszaki előkészítése. Tavaly nyáron Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter már azt mondta, ha marad a kormány, minden megyei jogú város négysávos utat kap 2025-ig.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!