Ambrus szerint csődközelben van Mártély, Putz szerint csak Vásárhellyel kell megegyezni

Csődközeli helyzetben van Mártély – ezt mondta Ambrus István a település frissen hivatalba lépett polgármestere pénteki sajtótájékoztatóján. Az előző polgármester, Putz Anita azt állítja, minden számlát kifizettek, egyedül Vásárhellyel kell megegyezni.

Ambrus elmondása szerint a tartozás több mint fele, 23 millió forint a vásárhelyi önkormányzat felé áll fent, a közös hivatali költségek meg nem fizetése miatt.

,,Jelenleg Mártélynak több mint 40 millió forint adóssága van, ez a teljes éves költségvetés közel egyharmada. Azt gondolom, az mindenki számára egyértelmű, hogy ilyen mértékű adósságot egy ekkora település a működése során kigazdálkodni nem fog tudni, még hosszú évek alatt sem. Az a felelőtlenség, ami ekkora adósság felhalmozásához vezetett, ez minden mártélyit nehéz helyzetbe fog hozni és minden családnak szűkülni fognak a lehetőségei” – fogalmazott.

Ambrus azt mondta, a tartozás a falu jövőjét és mindennapi működését veszélybe sodorja. A rossz gazdasági helyzetet alaposan meg fogják érezni. A probléma megoldásának első lépése az egyeztetés Márki-Zay Péterrel – fogalmazott Mártély első embere, aki abban bízik, hogy elengedik a csaknem 24 millió forintos tartozásukat.

,,Mivel a hiánynak a nagy része az a hódmezővásárhelyi önkormányzat felé fennálló tartozás, – ennek az összege 23 millió 750 ezer forint, – én találkozót kezdeményeket és tárgyalást Márki-Zay Péter polgármester úrral. Korábban Hódmezővásárhely elengedte Mártély tartozását és polgármester úr nyilatkozik, hogy Hódmezővásárhely soha nem látott, jó anyagi helyzetben van most. Én nagyon bízom abban, hogy polgármester úr nyitott lesz Mártély és a mártélyiak kérése felé. Lássunk tisztán, Hódmezővásárhelynek ez aprópénz, Mártélynak viszont élet-halál kérdés” – jelentette ki.

Mártély tartozásával kapcsolatban a Vásárhelyi Televízió megkereste Putz Anitát, a település volt polgármesterét is, aki úgy fogalmazott, hogy sajnálattal látja, hogy úszástudás nélkül dobták mélyvízbe utódját. Nincs pénzügyi krízisben Mártély, a számlák, pályázati tartozás ki van egyenlítve, csak a Hódmezővásárhellyel fennálló közös hivatal költségéről kell egyeztetnie a ,,mártélyi városvezetésnek” Hódmezővásárhely polgármesterével. Putz Anita a VTV-nek írt levelében úgy fogalmazott, hogy felajánlja a falunak a bentragad szabadságával kapcsolatos 300 ezer forintot, amennyiben Lázár János is lemond Mártély javára a batidai vadászkastélyról.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!