Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Szabó Bálint szerint a rendőrök nem engedték be a traktorokat Budapestre

A rendőrök nem engedték be a traktorokat Budapestre – fogalmazott a nyugat.hu megkeresésére az augusztus 20-i gazdatüntetés szervezője, a szegedi jogász, önkormányzati képviselő. A rendőrség szerint országszerte nem is találkoztak a tüntetésre tartó mezőgazdasági járművekkel.

Mint arról beszámoltunk, Szabó Bálint korábban 1800 traktort, 2200 gépjárművet, tanárokat és a budapesti rakpartokat elfoglaló tömegről beszélt. Végül 20 autó és száz fő jelent meg és egy sávon lezárták a Dózsa György utat.

A nyugat.hu-nak a szervező elmondta: Kiskunhalasról reggel nyolc órakor elindult egy traktor, Kecskemétig jutott el. Ezek után már csak a Budapesthez közelebb lakókra számítottak. Szabó állítása szerint az időjárási helyzet miatt késve, délután két órakor indult el a körbe tartozó 220 traktor, akiket a rendőrök megállítottak, mielőtt elérték volna a fővárost. A szervező azt mondta, senkit sem büntettek meg, csak figyelmeztették őket.

A portál megkereste az Országos Rendőr-főkapitányságot, hogy mennyien vettek részt a tüntetésen és mennyi traktort állítottak meg. Válaszukban azt írták: ,,A gyűlés szervezője nem mond igazat. A rendőrök egyetlen, a tüntetésre tartó traktort sem állítottak meg, nem intézkedtek tüntetésre tartó traktor vezetőjével szemben. Meg kívánjuk jegyezni, hogy a rendőrség szolgálatban lévő közterületi állománya országszerte nem is találkozott a bejelentett gyűlésre tartó mezőgazdasági járművel.”

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!