Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Traktorok nélkül, kevés résztvevővel zajlott a Szabó Bálint által szervezett gazdatüntetés

Nagyjából száz fővel zajlott tüntetés Budapesten augusztus 20-án. Traktorok nem voltak, mindössze 20 autó volt, amikkel elfoglaltak egy sávot a Dózsa György úton.

A szervező, Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, jogász korábban 1800 traktort, 2200 gépjárművet, tanárokat és a budapesti rakpartokat elfoglaló tömegről beszélt. A 24.hu helyszíni jelentése szerint Szabó 19 óra után nem sokkal azzal indokolta a várakozásoktól elmaradó létszámot, hogy „sokan nem találnak oda”. Közben sokan követelik, mondja el, hol vannak a gazdák és a traktorok.

A 24.hu cikke szerint a tüntetésen háromnegyed nyolc körül kisebb lökdösődés alakult ki a szervező és egy demonstráló között. Egy férfi ugyanis odament Szabóhoz, hogy megkérdezze, hol az az 1800 traktor, amiről korábban beszélt, illetve arra kérte, hogy hívjon fel egy gazdát, aki traktorral épp a főváris felé tart. Ezt követően nem történt semmi, úgyhogy a tüntető hazugsággal vádolta meg a szervezőt, majd dulakodás alakult ki kettőjük között.

A rendőrség korábban többször is elutasította Szabó Bálint területfoglalási engedélykérelmét, mert a rakpartot az augusztus 20-i tűzijáték miatt már lefoglalták.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!