Porcelanvasar 970×250 -1

Tehetséges, de hátrányos helyzetű gyermekek kaptak városkártyát ingyen

Szakértők segítségével választották ki az a 18 családot, gyermekeket és szülőket, akik ingyenes városkártyát vehettek ma át a városháza dísztermében. A családok az önkormányzati finanszírozású Petra Modellprogram résztvevői. A mai gesztus célja az volt, hogy ezek a gyermekek is eljuthassanak először a holnapi napon, majd később is a strandra, ahol kipróbálhatják majd a vadonatúj csúszdákat.

85 család vett részt a Petra Modellprogramban, a mai napon pedig 18 kiválóan teljesítő gyermek és szülője vehetett át városkártyát. Ezeket Márki-Zay Péter polgármester, Gyöngyösi Ferenc alpolgármester és Berényi Károly alpolgármester, az ajándékot finanszírozó alapítvány alapítója adta át.

Tóth István, a Petra Modellprogram koordinátora a Vásárhelyi Televíziónak elmondta: az önkormányzat részéről ösztönzőleg szerettek volna a családok, jó tanuló gyermekek részére ingyen városkártyát biztosítani, azért, hogy a holnapi csúszdapark átadón ingyenes tudják használni, birtokba venni a gyerekek és a szülők.

A kártyákat ezúttal a 25 éve működő Hódmezővásárhelyi Gyermekegészségügyért Alapítvány ajánlotta fel és fizette a legtehetségesebb, de hátrányos helyzetű gyerekek számára. Dr. Berényi Károly, az alapítvány létrehozója a VTV-nek kifejtette: egy nagyon kedves felkérésnek tesznek eleget, mégpedig, hogy szerettek volna a modellprogramban résztvevő családoknak, illetve gyerekeknek olyan lehetőséget biztosítani, hogy eljussanak a strandra és a fürdőbe, ahol most különösen érdekes programok várják az odalátogatókat. Elsősorban a csúszdapark átadásáról van szó – fogalmazott.

A Petra Modellprogram később is folytatódik a 12 éves kor alatti gyerekek részére. Tóth István elmondta, a mostani ajándék természetesen elsősorban a nagyobbak érdeklődését keltette fel. A városkártyát tulajdonosai nem csak a strandon, hanem a helyi tömegközlekedésben és helyi kulturális intézményekben is használhatják.

Az önkormányzat felzárkóztató és tehetséggondozó mintaprojektje nem tanévben, hanem program időszakban gondolkodik. A fejlesztő munka 2020 áprilisában kezdődött.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!