Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Fenyegetőző ügyfél – súlyosításért fellebbezett az ügyészség

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a minősítés megváltoztatását, valamint a büntetés súlyosítását indítványozta annak a mórahalmi férfinak az ügyében, aki a közösségi oldalán kiírt fenyegetéssel kívánta visszaszerezni a bevont vezetői engedélyét.

A férfit 2021. február 28. napjáig eltiltották a járművezetéstől, majd az eltiltást követő napon megjelent az egyik járási hivatalban, hogy új vezetői engedélyt igényeljen. Az ügyintéző tájékoztatta, hogy időközben újabb szabálysértés miatt bevonták a vezetői engedélyét, nem tud számára új jogosítványt kiállítani, ezért a férfi feldúltan távozott. Másnap a közösségi oldalán azt a bejegyzést tette közzé, hogy kéri az intézkedést a jogosítványa felől, mert meg kell szurkálnia valakit. Sérelmezte, hogy megint bevonták a jogosítványát, majd megfenyegette az ügyintézőt, hogy költözzön el a városból, nincs biztonságban. A fenyegetésről az ügyintéző is tudomást szerzett, attól megijedt, de a kormányhivatal a vezetői engedély kiállítása iránt nem intézkedett. A következő napon a férfi ismét megjelent a kormányhivatalban, de a fenyegetései miatt már nem engedték be, hanem értesítették a rendőrséget.

Az elsőfokú bíróság a vádlottat terrorcselekménnyel fenyegetés miatt 2 év börtönbüntetésre ítélte, de annak végrehajtását 5 évre felfüggesztette. A férfi tudomásul vette az ítéletet.

Az ítélet ellen az ügyészség a terrorcselekmény kísérletének megállapításáért, és súlyosításért fellebbezett.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fenntartotta az ügyészség fellebbezését. Az ügyészég megítélése szerint a vádlott cselekménye súlyosabban minősül, a vele szemben kiszabott büntetés aránytalanul enyhe, ezért annak súlyosítása, végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása indokolt.

Másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!