Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Lebontották a Pörnye melletti trafikot

A Szántó-Kovács János és a Lévai utca sarkán lévő, egykor trafiknak emelt, egy helyiségből álló épület takarta a kerékpárutat a Lévai felől érkező autósok elől. Sokan panaszkodtak emiatt.

Az egykori trafik épületétől, mely utoljára cipészműhelyként működött, de réges-régen bezárt, nem látták a kerékpárúton jobbról érkezőket azok a járművezetők vagy biciklisek, akik a Lévai utca felől érkeztek a kereszteződéshez.

A vásárhelyi városházától megtudtuk, az ezzel kapcsolatos panaszok miatt határozta el a város az épület bontását, megelőzendő, hogy itt valamilyen súlyosabb baleset történjen. Ráadásul azt már a mai előírások szerint hasznosítani semmire sem lehetett, ugyanis egyetlen helyiségből állt.

A bontást ma reggel kezdték, s kora délután álltak neki az alapok kiásásának.

Az biztos, aki ma délelőtt erre járt, alaposan meglepődött, hiszen az építmény emberemlékezet óta ott állt.

Balesetveszélyes volt a mögötte húzódó kerékpárút miatt és ma már nem lehetett volna hasznosítani sem.
Ez az eredetileg trafiknak készült építmény a Teleki és a Könyves sarkán. Sokáig lángossütő működött benne.

A söröző melletti épület nem az egyetlen, melyet hadiözvegyek, hadirokkantak számára építettek az első világháború után, hogy abban a megélhetésük érdekében jellemzően dohánynemű áruljanak. Áll még hasonló ilyen építmény a Teleki és a Könyves utcák sarkán, van egy – igaz nagyon átépítve a nagyállomás melletti sorompó Bajcsy-Zsilinszky utcai oldalán.

De állt ilyen a mai Takarékbank Andrássy utcai épülete előtt, ezt azonban a Petőfi-szobor felállítása miatt elbontották.

Ha tud még ilyen régi trafiképületről, írja meg kommentben!

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!