Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ma még be lehet diktálni a mérőóra állást

Az elmúlt hetek kalkulációi alapján a háztartások meghatározó többségének érdemes lehet rögzíteni, hogy az új rezsirendszer kezdetekor hol tart az energiafogyasztás – írta ma reggel a Menedzsment Fórum. A bediktálás nem jelenti azt, hogy a korábbi átalánydíjas ügyfélből havi diktálású ügyfél lenne automatikusan.

Augusztus 15-én éjfélkor lejár a mérőóra-állások bediktálásának meghosszabbított határideje az áram- és gázszolgáltatóknál. A Menedzsment Fórum szerint csak akkor nem érdemes rögzíteni a fogyasztást, ha valaki a számlán szereplő óraállással összehasonlítva jelentős energiamennyiséget előre kifizetett már.

A money.hu közleménye szerint augusztus első tíz napjában 80 ezer kalkulációt folytattak le az ügyfelek az oldal rezsikalkulátorával és az látszik, hogy a tarifálók többsége többletfizetéssel kell számoljon. Az áramfogyasztók alig 20 százaléka maradt az átlagfogyasztásként meghatározott 210 kWh havi fogyasztás alatt. A gázfogyasztók esetében ugyanez az arány 30 százalék, ennyien vannak csak a 144 köbméteres átlag-gázfogyasztás alatt. A rendelet szerint aki áramfogyasztásban meghaladja az évi 2523 kWh-t, gázfogyasztásban pedig az 1729 köbmétert, annak már augusztustól piaci árat kell fizetni.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!