Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Folyamatos a küzdelem a jó belvárosi parkolóhelyekért

A hétköznapi pedig csak kismiska a szombati tülekedéshez képest. A kocsik egy része ilyenkor kiszorult a zöldterületre.

Igencsak szerencse kell a vásárhelyi belvárosban, hogy parkolóhelyet találjanak az autósok, de az élelmesebbek azért nyugodtan odaállnak a Sanyi pékség és a Spar közti járdaszakaszra, néha szépen fel is akasztva a forgalmat.

– Hétköznap is művészet parkolót találni, hiszen a kirakatsoron már nem lehet megállni, pedig ott rengeteg autó elfért. De most nem lehet beállni Szent Antal utcára sem. Így maradtak az egykori szolgáltatóház előtti, állandóan foglalt helyek – vázolta a helyzetet az egyik, a neve elhallgatását kérő autós.

Aki jobban képben van, az a szolárium-drogéria-szemüvegbolt-pékség mögötti Andrássy úti szervizútra kanyarodik be, hogy vagy közvetlen a boltok mögött, vagy az egykori – aszfaltozott és bekerített – sportpályából vált parkolóban álljanak meg. Megteszik ez egyébként hétköznapokon is, parkolási jegyet sem véve, mondván csak a patikába ugranak be – öt percre. Szombaton azonban – jobb híján – ott parkolnak a kocsik, ahol vezetői helyet találnak: a falak mellett vagy a zöldterületen.

Ilyenkor nem kell attól tartani, hogy az ember Mikulás csomagot talál az ablaktörlője alatt – mondta egy másik sofőr.

Megpróbáltuk megkérdezni a tilosba leparkoló autók sofőrjeit is, hogy miért nem keresnek másik helyet. Volt, aki kinevette a kérdést és akadt olyan is, aki csak a vállát vonogatta, mondván: „mindenki ott áll meg, ahol csak tud.”

Mikulás csomag az egyik autón. Hétköznap erre számíthat, aki nem vált parkolójegyet.

Az is kiderült, hogy a sofőrök nem kedvelik a Hódi Pál utcai mélygarázst, de hogy miért, senki sem tudta részletezni. De legtöbben, ha tehetik,  úti céljukhoz a lehető legközelebb szeretnének megállni, lehetőleg ott, ahol ez egy fillérjükbe sem kerül. Akár hétköznap van, akár hétvége vagy ünnepnap.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!