Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Bérköltség támogatás jár vidéken regisztrált álláskeresők foglalkoztatására

A Technológiai és Ipari Minisztérium közleménye szerint a mai naptól kaphatnak bérköltség támogatást azok a cégek, akik vidéken bejelentett regisztrált álláskeresőket alkalmaznak.

A támogatást a Vállalkozások regionális munkaerő támogatása nevű program égisze alatt nyújtják. A támogatás mértéke a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalt szociális hozzájárulási adó fele. De ha a munkavállaló több támogatandó kategóriába is beletartozik, akár 75 százalékig emelkedhet a hozzájárulás összege. A maximális támogatás teljes munkaidő esetén egy munkavállalóra havi 150 ezer forint lehet fél évig.

A támogatás a 25 év alatti munkavállalóknak, a 25-30 év közötti pályakezdőknek járna, valamint az 50 év felettieknek jár. További feltétel, hogy legfeljebb alapfokú végzettséggel kell, hogy rendelkezzenek, valamint legalább 6 hónapja regisztrált álláskeresők. De annak is jár a támogatás, aki legfeljebb 30 napja lépett ki a közfoglalkoztatásból, megváltozott munkaképességű, kisgyermeket nevel, ápolási díjat kap, vagy a dokumentációban felsorolt vidéki kistelepülések valamelyikében lakik.

Forrás: Telex

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!