Vegyen velünk lendületet! 970×250 -1

Több ezren tüntettek az erdőirtások ellen

Péntek kora este több ezren tiltakoztak a Kossuth téren az agrárminisztérium előtt a kormány fakivágást és erdőírtást megkönnyítő intézkedése ellen.

Az akciót az LPM szervezte, viszont jelentős civil szervezetek nem csatlakoztak, jövő hétre ígértek egy másik, ugyancsak a tűzifarendelet elleni demonstrációt.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere az erdők védelmére szólított fel, a tarvágás kormányfőjének nevezve Orbán Viktort. Schmuck Erzsébet, az LMP alelnöke a gazdák veszteségeiről beszélt és azt mondta, hogy elszegényednek majd az emberek, ha hagyjuk, hogy a kormány folytassa ezt a környezetellenes, erdőellenes politikáját. ,,Az erdőpusztítás rendelete nem oldja meg az energiaválságot. Semmilyen klíma célt nem fogunk elérni.” – mondta, majd bírálta, hogy a szénerőműveket újra akarja nyitni a kormány. 

Felszólították Novák Katalin köztársasági elnököt, hogy ígéretének megfelelően lépjen fel a környezetünk és vizeink védelme érdekében, az erdőirtási rendelet ellen.

Vágó Gábor aktivista az eseményről tudósító Partizánnak azt mondta: Mészáros Lőrinc miután kályhagyárat vett, vegyen egy faiskolát is.

Mint arról beszámoltunk, a kormány az energiaválságra hivatkozva enyhítette a fakitermelés szabályait. Az új jogszabály alapján magas természetességű, védett állami erdőkben is lehet tarvágást végezni, és ez nagyobb területre is kiterjedhet.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!