Ambrus István vizitált a vásárhelyi városházán

Mártély újonnan választott polgármestere – tekintettel arra, hogy a 2 településnek közös hivatala van – találkozót kért a vásárhelyi városvezetéstől. Erről is beszélt Márki-Zay Péter polgármester a Vásárhelyi Városi Televízió Időben című műsorában.

Márki-Zay Péter elmondta, akkora meglepetést nem okozott a mártélyi időközi választás végeredménye. Hozzátette azt is, hogy Ambrus István, a község új polgármestere felkereste a vásárhelyi városházát, hogy hivatalosan bemutatkozzon, hiszen Vásárhely és Mártély közös hivatalt működtet.

Vásárhely polgármestere elmondta: reméli, hogy Mártély az új községvezetés hivatalba lépését követően – Lázár János segítségével – kifizeti a Vásárhellyel szemben fennálló adósságát, amit nem Putz Anita polgármestersége idején, hanem még az azt megelőző időszakban, a fideszes vezetésű falu halmozott fel.

Márki-Zay Péter beszélt arról is, hogy a rezsinövelés miatt várhatóan milyen terhek hárulnak majd a városlakókra és a városra. De arról is, hogy milyen megelőző takarékossági lépéseket tett már az önkormányzat.

Igazi rezsicsökkentés a bölcsődénél

  • A műsorban szó esett a Teleki utcai, Zsebibaba bölcsődéről, ahol szigeteléssel, napelemekkel, gázbekötés nélkül takarékosan működik majd az intézmény,
  • a strand óriáscsúszdáiról, amit augusztus 19-én adnak át hivatalosan, ezen a napon városkártyával ingyenes lesz a belépés a strandra,
  • a népkerti játszótéren épülő játszóhajóról,
  • a Kodály Zoltán utcai útfelújításról, amely után már zökkenő nélkül közlekedhetnek ott az autósok,
  • arról, hogy a város nemcsak megnyerte a Volánbusszal szembeni pert, de fellebbezés után még az indoklásból is kivette a Szegedi Ítélőtábla az önkormányzat által kifogásolt mondatot,
  • valamint azokról a tervekről, hogy a lakossági vélemények alapján milyen átalakítások lehetségesek a helyi tömegközlekedésben.

Márki-Zay Péter azt is elmondta, hogy a megyei közgyűlés elnöke is jóváhagyta a TOP+ források felhasználásával kapcsolatos fenntartható városfejlesztési stratégiát. Nem kis pénzről, 7 milliárd forintról van szó.

Invitált mindenkit a ma (augusztus 12.) délután 5-kor a Kossuth téren nyitó szabadtéri moziba, és beszámolt arról, hogy kikkel és miről folytat majd közéleti beszélgetést az augusztus 19-én, nem sokkal este 6 óra után.

A műsor itt nézhető vissza:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!