Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

A MÁV szerint sikeres a tram-train félórás üzeme

Az első hét tapasztalatai alapján, megbízható menetrendszerűséggel közlekedik a félórás üzemben a vasútvillamos rendszer. A nyári szabadságolások csúcsidőszaka ellenére naponta annyian utaztak, mint a tavasz óta tartó ingyenes utasforgalmi próbaüzem alatt, de az utasok száma folyamatosan emelkedik. Egy hét alatt a kilencezret is meghaladta a különböző zónákra összesen értékesített díjtermékek száma – közölte a MÁV kommunikációs igazgatósága pénteken.

Azt írják: a már félóránként közlekedő, légkondicionált járatok töretlen népszerűségét igazolja az egy hét alatt megvásárolt több mint 7 700 menetjegy és mintegy 1 100 bérlet és diákbérlet, de több mint 300 alkalommal éltek az utasok a kerékpár, illetve kutya jegyek vételi lehetőségével is. Az utasok a menetjegyek és bérletek több mint felét jegyértékesítő automatából vették, de 1 800 fölött van a MÁV App-ból indított sikeres vásárlások száma is.

A helyközi autóbuszokon a hódmezővásárhelyi „C” zónán belül érvényes minden vasútvillamos C, B-C és A-B-C zónás bérlet és jegy, a kutya- és kerékpárjegyeket kivéve. A vasútvillamoshoz Hódmezővásárhelyen csatlakozó helyközi autóbuszokra tehát egy TramTrain jeggyel át lehet szállni, nem kell külön menetjegyet váltani a városon belül. A Hódmezővásárhelyen túl (Szentes, Békéscsaba felé) utazók számára a TramTrainhez csatlakozó autóbuszokon kiegészítő helyközi menetjegy is kapható, amely a Hódmezővásárhelyi „C” zóna határáig érvényes.

A legnépszerűbbek a vasútvillamos teljes vonalára, Szeged-Algyő-Hódmezővásárhely viszonylatra érvényes A-B-C zónabérletek és menetjegyek, amelyeket augusztus 1-je óta több mint hétezer esetben választották a közlekedők – tudatták.

Mint az ismert, augusztus elsejétől a tram-train a korábbi, órás ütemű menetrendhez képest kora reggeltől késő estig jelentősen sűrítve, félórás követési idővel közlekedik. Ezzel egyidőben fizetőssé vált az utazás. A vasútvillamos díjszabása három zónából épül fel: Szeged (A), Algyő (B) illetve Hódmezővásárhely (C).

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!