3,23 százalékos volt a covid halálozási aránya a vásárhelyi járásban

A járvány kezdetétől 2021. december 31-ig a regisztrált koronavírusos fertőzöttek halálozási aránya 3,23 százalékos a hódmezővásárhelyi járásban – derül ki a 444 által most megkapott adatokból.

A portál megkapta a Nemzeti Népegészségügyi Központtól (NNK), mennyien haltak meg koronavírusban az ország különböző településein a járvány kezdetétől a tavalyi év végéig. Eddig csak 2021 márciusával bezárólag voltak ilyen adataink, a mostani merítésben viszont már benne van a kimagaslóan súlyos harmadik hullám és az enyhébb negyedik is.

Nyolc olyan járás van az országban, ahol százezer lakosra vetítve közel 600-an vagy annál többen haltak meg covidban. Nagy részük az ország északi részén található (balassagyarmati, szécsényi, salgótarjáni, pétervásárai, ózdi), de ilyen még a mezőtúri és a sümegi járás is. Ehhez képest Budapest északi agglomerációjában és néhány más járásban (például a pécsváradiban vagy a kapuváriban) csak 200 körül alakult ez a szám. A hódmezővásárhelyiben 464 ez a szám.

Azokról a településekről nem kaptak adatokat, ahol hárman vagy annál kevesebben haltak meg. Így 1600 áldozat kimaradt a statisztikából.

Kikérték a fertőzési adatokat is, mivel alapesetben ezek sem nyilvánosak. A kormányzati oldalon csak a megyei és budapesti regisztrált fertőzöttek számát frissítik hetente, anélkül, hogy az előzmények visszakereshetők lennének. Itt sem kapták meg a 4-nél kisebb esetszámokat az NNK-tól. A hódmezővásárhelyi járásban 14379 volt a regisztrált koronavírusos fertőzöttek száma 100 000 lakosra vetítve.

A Heves megyében található pétervásárai járásban volt a legmagasabb a halálozási arány, majdnem 6,5 százalék. Az ózdi, szikszói, enyingi és gyomaendrődi járásokban is meghaladta az 5 százalékot. Ugyanakkor Pécs környékén és a kapuvári járásban a 2 százalékot sem érte el. A vásárhelyiben 3,23 százalék volt.

A települési adatok, ahogy megkapták az NNK-tól, itt és itt találhatók.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!