Súlyos balesetet követően már egy hónapja nem tudnak műtétet végezni Orosházán

Orosházán július elseje óta nem végeznek súlyos baleset utáni műtéteket, Békéscsaba és Gyula szállt be helyettesítőnek – tudta meg a 444.

A portál múlt héten több mint 40 kórházi osztályról számolt be, ahol idén orvos- vagy ápolóhiány miatt szüneteltetik az ellátást. Cikkük megjelenését követően viszont többen felhívták a figyelmüket az orosházi traumatológiára, ahol július óta nem végeznek több napos kórházi ellátást igénylő baleseti sebészeti műtéteket.

Az orosházi kórház júniusban közölte, hogy a gyulai és békéscsabai kórház veszi át a betegeket, a sürgősségi osztály és a traumatológiai szakrendelés viszont továbbra is működik.

A 444 megkeresésére a kórház azt válaszolta, hogy „a szünetelő ellátási forma akkor fog véglegesen helyreállni, amikor a minőségi betegellátáshoz szükséges feltételeket a kórház biztosítani tudja.”

Sebők Éva, a Momentum orosházi parlamenti képviselőjének információi szerint ápolóhiány miatt szünetel az ellátás. Ezt Pintér Sándor belügyminiszternek is leírta, amikor az indoklásról és a határidőről érdeklődött. Rétvári Bence államtitkár válaszolt neki, az ápolóhiányt nem tagadta és gyurcsányozott.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!