Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Felsült az olasz és ukrán embercsempész is

Az előbbit szinte azonnal feltartóztatták a rendőrök, az utóbbi pedig menekülés közben fának hajtott, majd elszaladt. A kép illusztráció. Fotó: police.hu.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a két gyanúsítottnak, akik 17 illegális határátlépő csempészésében működtek közre.

A megalapozott gyanú szerint az egyik gyanúsított augusztus 6-áán, éjjel 1 órakor, míg a másik férfi ugyanezen a napon este 10 órakor ismeretlen kilétű megbízója utasítására Ásotthalom külterületére hajtott egy – egy magyar honosságú  személyautóval. A férfiak felvettek az előzőleg ismeretlen társaik által a határon, illegálisan átkísért 8 illetve 9 személyt. Velük Ausztria irányába indultak volna, azonban a rendőrjárőr röviddel az elindulást követően igazoltatta, előállította, majd őrizetbe vette az olasz gyanúsítottat, míg az ukrán férfi előbb az autóval menekülés közben fának hajtott, majd elfutott. Őt a rendőrök másnap az M5 autópályán fogták el és állították elő. Az autókban utazó illegális határátlépők a rendőri intézkedéskor sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, magukat afgán és szír állampolgárnak vallották.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a két gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!