Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Édesanyját zsarolta, öccsét szexuálisan molesztálta

A jövedelemmel nem rendelkező, alkoholt és kábítószert fogyasztó férfi összetörte a berendezést, ha nem kapott pénzt az anyjától és az öccsétől. Az utóbbit meg is erőszakolta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az édesanyját és testvérét évekig rettegésben tartó férfi büntetésének a helybenhagyását indítványozta.

Az ítélet szerint a férfi gyakran fogyasztott kábítószert és alkoholt. Mivel jövedelemmel nem rendelkezett, rendszeresen agresszív volt édesanyjával és öccsével azért, hogy tőlük pénzt szerezzen kábítószerre és az alkoholra. Amennyiben a sértettek megtagadták a pénz átadását, a férfi a székesfehérvári ingatlanukban a berendezési tárgyakat összetörte, öngyilkossággal és azzal fenyegetőzött, hogy valakit le fog szúrni.

A férfi a 2001 májusában született öccsét, aki félt tőle, 2017-ben többször szexuális cselekmény elvégzésére, illetve annak eltűrésére kényszerítette. Ezen kívül 2020. évtől kezdődően fenyegetéssel rendszeresen rávette, hogy őt kiszolgálja, helyette elvégezze a házimunkát, megalázta, bántalmazta. Azzal is fenyegette öccsét, ha feljelentést tesz ellene, akkor kioltja az életét.

A Székesfehérvári Törvényszék idén június 8-án kihirdetett ítéletében a férfit 2 rendbeli, folytatólagosan elkövetett zsarolás bűntette, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette, kapcsolati erőszak bűntette és kényszerítés hatósági eljárásban bűntette miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges. A férfi hosszú időn keresztül, gátlástalanul, erkölcsileg mélyen elítélendő bűncselekményeket követett el legközelebbi hozzátartozói sérelmére.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!