Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ujhelyi István mégsem adja be az uniós tagságról a népszavazási kérelmet – a legfelsőbb fiókban tartja

Mégsem adja be Ujhelyi István, MSZP-s Európai Parlamenti képviselő azt a népszavazási beadványt, amely Magyarország Európai Uniós tagságát lenne hivatott meglátása szerint megerősíteni. Ugyanis, ahogy elmondta, érzékeli az ellenzék megosztottságát a témában, és a Jobbik már benyújtotta ez irányú kérelmét.

Mindenesetre a kérdést és a beadványt a legfelsőbb fiókban tartja, írja bejegyzésében, amelyben azt is hozzáteszi, hogy az elmúlt órákban ömlöttek hozzá az üzenetek, amelyek nagy része örült annak, hogy az MSZP az akció- és kezdeményező képességét mutatva megmozdult, ugyanakkor a sok száz komment és véleményvezér által írt posztok megmutatták, hogy a javaslata megosztja az kormányváltást akaró, az európai Magyarországot féltő tábort.

Hamisan úgy tűnik, fejti ki gondolataiban, hogy ebben a pillanatban – immár a Jobbikkal együtt – ő megy szembe az autópályán az ellenzéki forgalommal. Szerinte azonban az ellenzéki közvélemény nem érti a probléma lényegét. Nem egy általuk kezdeményezett népszavazás fogja kiszakítani Magyarországot az Európai Unióból, hanem a nép szembefordulása, a hangulatának radikális megváltozása, amelyet a Fidesz évek óta mérgez és naponta szondáz.

Meglátása szerint a Brexit egyik oka és tanulsága éppen az, hogy politikai számításból az egyébként EU-párti szereplők sem mertek beleállni a kampányba; meg is lett az eredménye a gyávaságuknak.

Szerinte ha sikerrel jár a hazugságra épülő, ahogy írja, fideszes agymosás, akkor a hatályos törvények szerint meg sem kell kérdezni a választókat arról, hogy akarnak-e az európai közösség tagjai maradni, mert a fideszes kétharmad – több millió megtévesztett ember tapsa mellett – saját maga dönt majd az uniós kilépésről.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!