Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Apa és fia ,,önkéntes határvédőként” határsértőket rabolt ki

Letartóztatták azt a két férfit, akik csütörtök este raboltak ki gáz riasztófegyverrel és gázspray-vel 4 illegális határátlépőt a román-magyar határ közelében.

A megalapozott gyanú szerint a két férfi önkéntes határvédőként járőrözött gépkocsival a román-magyar határ térségében 2022. augusztus 4. napján este 8 órakor, amikor illegális határátlépőkre lettek figyelmesek. Az apa és fia odaléptek a sértettekhez és egy gáz riasztó fegyverrel valamint egy gázspray-vel „money, phone” felszólításokkal értékeik átadására kényszerítették őket. A férfiak azért, hogy fenyegetésüknek nyomatékot adjanak, a sértetteket a gázspray-vel lefújták. A gyanúsítottak a sértettektől 2300 eurót, 400 dínárt és mobiltelefonokat vettek el – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A férfiak a rendőröket értesítették, az illegális határátlépőket feltartóztatták, a lopott pénzt a kocsijukban elrejtették, míg a mobiltelefonokat eldobálták.

Többrendbeli, minősített rablás bűntette miatt indult eljárás és elrendelték a két férfi letartóztatását. A bíróság végzése egyikük vonatkozásban nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezett.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!