Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ambrus István Mártély új polgármestere

Ambrus István 407, Putz Anita 199 szavazatot kapott a mai időközi választáson megjelent 607 szavazótól, így a helybéliek Ambrus Istvánt bízták meg a falu vezetésével. A képen Ambrus István a mártélyi fórumon. Fotó: Lázár János Facebook oldala.

Mint arról korábban beszámoltunk, a mai mártélyi időközi választást azért kellett kiírni, mert a helyi képviselő-testület idén áprilisban feloszlatta magát.

A ma tartott időközi önkormányzati választáson a választásra jogosult 1039 mártélyi közül összesen 607-en jelentek meg a két szavazóköz egyikében. A községházán működött 1. számú szavazókörbe összesen 693, míg a Fő utca 47. szám alatti iskolaépületben berendezett 2. számú szavazókörbe összesen 346 szavazásra jogosult helybélit vártak.

A független jelöltként indult Ambrus István 407 szavazatot (ez az összes voks 67,16 százaléka kapott, míg a szintén függetlenként indult Putz Anitára 199-en voksoltak (ez a szavaztok 32,84 százaléka), így Ambrus István vezetheti majd a falut a 2024-ös önkormányzati választásokig tartó időszakban. (Egy szavazó érvénytelen voksot dobott be.)

A győztesnek Lázár János és Putz Anita is gratuláltak Facebook oldalukon.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!