Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Tizenkét iksz és egy aláírás – ennyi Lázár új vagyonnyilatkozata

A nyilatkozatok valódisága eddig sem volt ellenőrizhető, de legalább valamennyire képet kaphattunk a választott vezetőink vagyoni helyzetéről. Mostmár ennyi információt sem tudunk meg ezekből a bevallásokból.

A parlament júliusban módosította az országgyűlési törvényt, teljesen átalakítva a vagyonbevallások eddigi rendszerét. Így a magyar országgyűlési képviselőknek az Európai Parlament szabályai szerint kell nyilatkozniuk a vagyoni helyzetükről, azaz nem kell nyilatkozniuk az ingatlanjaikról, az autóikról, a megtakarításaikról, a hiteleikről és a tartozásaikról sem.

Ez alapján megjelent a térség képviselőjének is az új nyilatkozata. A 12 ikszből kiderül, hogy képviselőként, kormánybiztosként, miniszterként, valamint földbérleti díjból, bérbeadásból, őstermelőként, ingatlan bérbeadásból 4-es (havi bruttó 1 és 5 millió forint között), kuratóriumi tagként és kuratóriumi elnökként a 3-as (havi bruttó 500 ezer és 1 millió forint között) jövedelmi kategóriába esik bele. Díjazás nélkül kuratóriumi tag a Kék Bolygó Alapítványnál.

Az ERD Conditor SRL. (egy Kolozsváron bejegyzett cég) teljes egészében az övé, 10 %-ban tulajdonosa a Divatcsarnok Projekt Zrt.-nek és a batidai vadászkastélyt birtokló Grosswiese Zrt.-ben 40,93% a részesedése. Ezeket olvashattuk még a régi rendszerben készült nyilatkozatában is.

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -1

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!