Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Zentán állított ki Dömötör Mihály

Csütörtökön Zentán, Hódmezővásárhely testvérvárosában járt a város küldöttsége, Dr. Márki-Zay Péter polgármester vezetésével, Dömötör Mihály fotóművész Metamorfózis című kiállításának megnyitóján – közölte a gyorshír szolgálat. Ez a tárlat volt az idén már 70 éves, nagy hagyományú Zentai Művésztelep által minden évben megrendezett művésztábor záró rendezvénye.

Márki-Zay Péter polgármester köszöntő beszédében elmondta, már a szerb háború előtt évente voltak kiállításcserék a két város múzeumai között. A most megnyitott kiállítás a régi elődök nyomdokaiban járva járul hozzá ismét ahhoz, hogy ez az erős kulturális, elsősorban a művészetekben megtestesülő kapcsolat tovább éljen. Az esemény Dömötör János, fián, Mihályon és a művészeten keresztül a két testvérváros kapcsolatának igazi gyökere.

Ugyanis az 1968 óta fennálló testvérvárosi kapcsolat legfőbb motorja Dömötör János, volt hódmezővásárhelyi és Tripolsky Géza, korábbi zentai múzeumigazgató volt és ez a kapcsolat az általuk elindított kulturális és művészeti együttműködésre nyúlik vissza.

Fotó: Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata

A kiállítás gondolata még tavaly augusztusban, a Szent István-Napok alatt fogalmazódott meg Hódmezővásárhelyen a zentai delegáció tagjai és város képviselőnek beszélgetései folyamán. Most, a kiállítás megnyitóján jelenlévők Márki-Zay Péter polgármestertől meghívást kaptak Hódmezővásárhelyre a közeledő, programokban bővelkedő augusztus 20-i ünnepre.

A zentai kiállításon látható, mintegy két év alatt több helyszínen, jellegzetes fény-árnyék technikával fotózott fekete-fehér angyal-ábrázolásokat augusztus 31-ig tekinthetik meg a Zentai Múzeumban az érdeklődők.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!