Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Visszatapsolták a piacon a flashmobosokat

A Vásárhelyen zajló Országos Zenei Tábor növendékei lepték meg a piaci vevőket és árusokat egy Sosztakovics keringővel. Nagy sikert arattak.

Visszatapsolták a vevők és az árusok a XXX. Országos Zenei Tábor növendékei produkcióját, ami nem csoda, hiszen olyan fülbemászó keringőt játszottak, hogy sokan majdnem táncra is perdültek. Igaz először a sok fiatal megjelenését többen gyanakodva nézték, de amint kikészítették a hangszereiket, azaz előkerültek a hegedű, klarinétok, fagottok és fuvolák, sokan mosolyogni kezdtek, sejtették, valami izgalmas dolog következik. Nem csalódtak…

– Mindig szoktunk a gyerekekkel nagyobb csapatokban is játszani, és arra gondoltunk, álljon össze a három hangszercsoport, s játszunk el valami keringőt – mondta Lakatos György fagott művész, a Zeneakadémia egyetemi docense, tanszékvezető, aki maga vezényelte a hallgatók produkcióját. Hozzátette, aztán jött az ötlet, hogy a pénteki, nagy forgalmú piacon játsszunk egyet. – Fantasztikusan álltak hozzá a gyerekek, hiszen heten-nyolcan kezdtük, végül huszonöten lettünk.

– -Nagyon jó a hangulat a táborban, nagyon sok időt tudunk eltölteni azokkal az emberekkel, akiket szeretünk. Nagyon sokat gyakoroltunk egész nap és az órák is hasznosak voltak. Úgy érzem, nagyon sok mindenben tudtam fejlődni – árulta el Kása-Gál Natasa fuvolista, aki már volt ebben a táborban.

– Nagyon szeretem ezeket a kis dolgokat, amikor kimegyünk az utcára és zenélünk az embereknek, akik így megismerik a klasszikus zenét – mondta a fagottos László András Benedek, aki ősszel kezdi meg a tanulmányait a Zeneakadémián.

– A legnagyobb élmény meglepetést okozni az embereknek. Ilyenkor rengetegem megkérdezik, milyen hangszerem van, hogy működik – árulta el Nagy Bence klarinétos, a Szent István Király Művészeti Szakgimnázium diákja.

Lakatos György vezényelte az flashmobos zenészeket

– Nagyon jó a tábor, immár harminc éve – nevetett Dratsay Ákos fuvolaművész, a tábor művészeti vezetője, aki elárulta, hogy nyolcvannégy gyerek és húsz tanár vesz részt az idei közös munkában. – A flashmob ötlete a szintén zenész Krupiczer Ferenc települési képviselő ötlete volt. Azt mondta. hogy jó lenne egy ilyet csinálni, hogy ne csak azok tudjanak a zenei táborról, akik elmennek a koncertjeinkre az unitárius templomba, vagy a Bessenyei Ferenc Művelődési Központba. Nagyon tetszett az ötlet, magunknak nem jutott volna eszünkbe. Nagyon jól sikerült, ezért jövőre készülünk rá, hogy az eljátszandó darabhoz már kottaállvány se kelljen. És több helyen is feltűnünk majd a városban.

Nézze meg itt a piaci flasmobot:

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!