Tíz határsértőt vett fel a kocsijába

A bolgár férfit, aki már a fuvar elején lebukott, letartóztatta a bíróság.

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki 10 illegális határátlépő csempészésében működött közre.

A megalapozott gyanú szerint a férfi most augusztus 1-jén, reggel 5 órakor ismeretlen kilétű megbízója utasítására Röszke külterületére hajtott egy autóval, melybe felvett az előzőleg ismeretlen társai által a határon, illegálisan átkísért tíz személyt. Velük Ausztria irányába indult volna, azonban a rendőrjárőr röviddel az elindulást követően igazoltatta, előállította, majd őrizetbe vette a férfit. Az autó utasterében, csomagtartójában utazó illegális határátlépők a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták, magukat afgán és szír állampolgárnak vallották.

Az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsított letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélyére figyelemmel indítványozta.

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adva elrendelte a férfi letartóztatását. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és a védője a szabadlábon védekezés érdekében fellebbezést jelentettek be.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!