Két polgármester-, és tizenöt képviselőjelölt méretteti meg magát Mártélyon

Egy polgármestert és hat képviselőt választanak a vasárnapi, mártélyi időközi önkormányzati választáson résztvevők.

A falu vezetői posztjáért a független, de Lázár János, illetve a Fidesz-KDNP által támogatott Ambrus István, illetve a jelenlegi polgármester, a szintén függetlenként induló Putz Anita küzdenek.

A hat települési képviselői mandátumra összesen tizenöten aspirálnak.

Saját képviselőjelölti csapatot állított Ambrus István: ők Apró Mária, Pótári Mihály, Nagy András Dániel, Szöllősi Sándor, Mészáros István és B. Kovács Emőke.

Putz Anita pedig különösképpen ajánlja a választók figyelmébe Mátrai-Székely Beáta, Vacsi Irén, Kuzma Csilla, Szín Dániel, Szabó Teréz Dorina, Domján Sándor, Borostyán Éva képviselő-jelölteket.

Ambrus István programját a helybéliek javaslataira építette, a legfontosabb feladatának az adósságok rendezését, a megakadt bölcsődeprojekt tovább lendítését és az önkormányzati épületek energetikai korszerűsítését tartja.

Putz Anita programja leglényegesebb eleme a falu önállóságnak és függetlenségének megtartása mellett egy mini ipari park létesítése, a jelenleg is futó mezőgazdasági programok megtartása mellett.

A vasárnap reggel 6-kor kezdődő és este 7-ig tartó időközi választáson két szavazókörben, a Rákóczi tér 1. szám alatt, azaz a községházán, illetve a Fő utca 47. szám alatti iskolaépületben lehet majd voksolni. Ezekbe összesen valamivel több, mint ezer választásra jogosult helybélit várnak.

A mozgásukban korlátozottak mozgóurnát igényelhetnek az ügyfélkapun keresztül, személyesen vagy meghatalmazottjuk által péntekig, de akár a szavazás napján is. Részletes tájékoztatás ezen az oldalon olvasható.

A szavazólistán a jelöltek a következő sorrendben szerepelnek majd:

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -2

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!