Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Árvíz és covid után: még sokszor 25 évet szeretne együttműködni Mártély és Altenahr

Az elmúlt években külső körülmények, a pandémia és árvíz tette próbára Mártély és a németországi Altenahr testvér települési kapcsolatát, amely erősebbnek bizonyult, mint valaha. Hétfő délután Németországból érkeztek egy hétre gyermekek, kísérőik, de egykori mártélyi lakosok is.

25 évre nyúlik vissza Mártély és Altenahr testvérvárosi kapcsolata. Putz Anita polgármester rövid köszöntőjében reményét fejezte ki, hogy ez a gyümölcsöző együttműködés még sokszor 25 évig fennállhat. Az évek során barátságok, sőt szerelmek szövődtek a találkozások során.

Ami bizonyos, hogy Stefan Reitler az országba szeretett bele végleg. Barátságos, vendégszerető emberekkel találkozott itt már a kezdet-kezdetén, ezért jár mindig vissza szívesen.

Werner Söller Altenahrban a helyi ifjúsági iroda vezetője elmondta, most mintegy 40-50 fiatal, kisebb-nagyobb gyermek és kísérő érkezett Rajna-vidék-Pfalz tartományból, elsősorban azok közül, akiket lelkileg, anyagilag a legjobban megviselt a tavalyi árvíz. Rengeteg munka van még, hogy újjáépítsék eddigi életüket, mondta, de óriási az az összefogás, amit tapasztaltak, akár Németországról, akár a mártélyiakról beszélünk, mondta.

Tavaly tudtunk beszélni a mártélyi Nagy Zsuzsannával, idén személyes találkozásra is alkalmunk nyílt. a fiatal nő Altenahrban alapított családot. Ő is azt emelte ki, hogy példátlan mértékű volt az összefogás. Tavaly nyáron kint járt egy 5 fős mártélyi csapat, a vakolat leverésétől kezdve minden nehéz fizikai munkában segítettek.

A hétfő a találkozásé, az ismerkedésé volt egy jókedvű közös vacsora keretében. Kedden a tanösvényt látogatták meg a fiatalok, a délután kötetlen. Szerdán ellátogatnak Szegedre, csütörtökön Makóra, péntektől viszont a Mártélyi Kavalkád veszi át a főszerepet, mondta Sajti Imréné alpolgármester. Ekkor megünnepelik a 25 éves testvér települési kapcsolatot, és biztos benne, hogy mindenki talál majd az érdeklődésének megfelelő programot a három nap során.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!