Vége a tram-traines gyöngyéletnek

Az első nap megtizedelte az utasokat, hogy fizetni kell a villamos vasutazásért.

Sűrítette a járatokat a MÁV-Start, a nyári szünet utolsó hónapjába léptünk, ezért a Vásárhely-Szeged közti ingázók száma is csökkent. A múlt pénteken épp ezért is a mainál jóval többen vártak a tram-trainre a város két legforgalmasabb megállóhelyén, a Kossuth térin, illetve a Kálvin János térin.

Akinek ma reggel kellett vonatra szállni, annak már jegyet kellett rá váltania. Most ez ma egy kicsit nehézkesen ment, a vonaton ugyanis nem lehetett, aki a megállók jegyautomatáját vette igénybe, az pedig nem hitte el, hogy azon milyen lassan megy. A legjobban azok jártak, akik a MÁV applikációját használták.

Ilyen a MÁV applikációban vásárolható e-menetjegy

– Szegedről jöttem át Vásárhelyre, de nem volt egyszerű jegyet vennem. A rókusi templomnál akartam felszállni, s a jegyet is ott akartam rá megvenni, de nem működött a kihelyezett automata – osztotta meg velünk tapasztalatait Kovács-Hegedűs Zsuzsanna Fruzsina. Hozzátette, végül a MÁV applikációjában sikerült jegyet vásárolnia. Azon viszont könnyen ment. – Szerencsére csak Algyőnél szállt fel a kalauz, aki lecsippantotta a jegyet – tette hozzá azzal, hogy legközelebb, ha a vasútvillamossal jön, akkor is jegyet vesz majd rá, nem bérletet, ugyanis egyébként autóval jár, a mostani vonatozás csak szükségmegoldásnak számított.

Kovács-Hegedűs Zsuzsanna Fruzsina az automatában nem tudott, így okostelefonon vett menetjegyet

A Kálvin János téri megállóban többen is akartak jegyet venni, s hamar kiderült mindenkinek, hogy – bár az automata használata pofon egyszerű, de az érintőképernyőt sokszor meg kell nyomkodni, ha valaki ki akarja választani hová, milyen jegyet vásároljon. Ráadásul a képernyő sem valami érzékeny, azaz sokszor meg kell nyomkodni, hogy tovább engedje a használóját. Itt egyébként bankkártyával is készpénzzel is lehet fizetni. Az utóbbi esetben a bankjegyeket és az érméket is elfogadja.

– Hosszú a jegyvásárlás menete, nem lehet normálisan érinteni a képernyő ikonjait, szövegeit. És ha előttünk húszan próbálják ezt megtenni, nem biztos, hogy a szerelvény érkezéséig meglesz a jegyük – osztotta meg velünk a tapasztalatait Bakos Lilla.

Kristóf a nyomtatott jegyekkel. Nem volt gyerekjáték a megvételük

– Vége a tram-traines gyöngyéletnek – így foglalta össze véleményét Nagy Sándorné, aki úgy véli hogy az eddig ingyen vonatozók közül csak azok maradnak meg, akiknek Szeged központjában van valamiféle dolguk, mondjuk a klinikára igyekeznek vagy a megyeszékhely központjában lévő iskolákban tanulnak. És szerinte a hétvégeken Vásárhelyre kirándulgató családok is elmaradnak a szerelvényekről.

A hírek szerint egyébként ritkítani fogják a buszjáratokat Vásárhely és Szeged közt, miközben a tram-train most már félóránként jár a két város között. Azaz várhatóan ez utóbbira terelődik majd át az utazók nagy része. Főleg az iskolakezdés után.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!