Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Ennek is vége: nincs már lengyel-magyar barátság

Magyarország és Lengyelország útjai valóban szétváltak, de Orbán Viktornak nincs igaza abban, hogy Lengyelország részt venne az ukrajnai háborúban – jelentette ki Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken, egy faluban tett látogatása során újságírói kérdésre válaszolva, írja a Polsat News nyomán az Index.

A magyar miniszterelnök múlt héten Tusnádfürdőn beszélt arról, hogy

„a lengyel-magyar tengely sérült. Ugyanazt akarjuk pedig (békét), de a háború megviselte a viszonyokat. A magyar-lengyel kapcsolatokban „szív-probléma” van, mert ez két szláv nép harca, míg a lengyelek azt érzik, ez az ő háborújuk. Át kell menteni az észalapú kapcsolatokat.”

Erre úgy reagált a lengyel kormányfő: valóban van nézetkülönbség, de azt nem fogadja el, hogy Lengyelország részt venne a háborúban. A hősi harcot Ukrajna vívja, viszont amerikai, lengyel, brit és szinte egész Európából érkező fegyverek segítik, hogy megvédje szuverenitását. Mi lengyelek nagyon erősen igyekszünk támogatni az országot a brutális orosz támadás ellen, hogy megőrizze területi épségét – hangsúlyozta Morawiecki miniszterelnök.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!