Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Orbán Viktor életvezetési tanácsokkal is szolgált a Kossuth Rádióban

A miniszterelnök szerint aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt”.

A péntek reggeli interjúban elmondta, ,,háborús gazdaság előszobájában vagyunk”, de Magyarországnak lesz elég gáza. Ugyanis ,,Szijjártó már évek óta adja a füstjeleket és üti a dobot, hogy Magyarországnak alternatív beszerzési útvonalakat kell kiépítenie.” Kiépült egy nemzetközi gázszállítási vonal és az orosz gáz nagy része is ezen a déli vonalon érkezik.

Szerinte a mi problémánk nem az lesz, hogy nincs gáz, hacsak el nem viszik a németek – mondta arra utalva, hogy szerinte Európában kialakult egy vita arról, hogy ha az egyik országban elfogy a gáz, akkor más országoktól vehet el, „amit mi einstandként értelmezünk”. Nekünk a baj igazából a gáz ára – tette hozzá.

A rezsicsökkentés részeként eddig a családok által fizetett összeg és a tényleges ár közötti különbséget az állam pótolta, ami 2021-ben elmondása szerint 250-260 milliárd forint volt, de előzetes becsléseik szerint ez 2022 végéig 2000 milliárd lett volna.

A magyar gazdaság zakatol, jól teljesít ebben a pillanatban, még ha vannak sűrű felhők is az égen, de ezt képtelen kitermelni. Egyszerűen már nem fér bele” – mondta Orbán, hozzátéve, hogy aki az átlagfogyasztás felett fogyaszt, „annak gondoskodnia kell arról, hogy csökkentse a fogyasztását, vagy keressen annyi pénzt, hogy ki tudja fizetni az átlagfogyasztás fölötti részt”.

Októbert tartja „vízválasztónak, amikor kiderül, hogy az európai gazdaság belesodródik-e egy háborús gazdaságba”.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!