Talán kevésbé lesz szigorú a Facebook a covidos álhírekkel

A Facebook pedig most már azt fontolgatja, hogy megváltoztatja a vírussal kapcsolatos félretájékoztatások kezelésének módját. Eddig a járvánnyal kapcsolatos álhíreket törölték, de ehhez képest enyhébb szabályozás jöhet. Ha valamit hamisnak bélyegeznek, nem a tartalom eltávolítása következik, hanem csak egyszerűen hátrébb sorolja a posztot a Facebook algoritmusa – számolt be róla a Telex, Nick Clegg, a Facebook globális ügyekért felelős elnökének blogbejegyzése alapján.

A Facebook azzal érvel a ki nem mondott felpuhítási szándék mellett, hogy ma már könnyen elérhető egy csomó hiteles tájékoztatóanyag, kevésbé valószínű, hogy bárki is információs vákuumba kerülne. Azzal is érveltek, hogy a Covid már kevésbé halálos, a kifejlesztett vakcináknak, terápiáknak és az omikron törzs változásának köszönhetően.

Clegg azt mondta, félretájékoztatás esetén címkézhetik a káros posztokat, leminősíthetik azokat, vagy egy harmadik fél tényellenőrzési programjába kerülhetnek. A felügyeleti tanács már az egy közleményt is kiadott, hogy elfogadta a Facebook felkérését, de bármilyen döntés is születik, azt a Facebooknak nem kell kötelező érvényűnek tekintenie, csak 60 napon belül nyilvánosan reagálnia kell rá.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!