Vegyen velünk lendületet! 970×250 -2

Néhány száz ember ismét tüntetett Szegeden

Ismét tüntettek tegnap délután és kora este a kormány intézkedései, a kata módosítása és a rezsinövekedés miatt Szegeden. Mintegy 100-200 ember gyűlt össze a Klauzál téren, létszámuk később 4-500-ra emelkedett.

Az események a Klauzál téren kezdődtek rövid beszédekkel, majd a tüntetők forgalomlassító demonstráció gyanánt a szegedi Fidesz iroda elé vonultak, ahol a helyi Momentum egy szórólapot ragasztott az ajtóra.

Borsik Viktor, a Momentum megyei elnöke elmondta, hogy elsősorban azért tüntetnek, mert a kormánypártok Brüsszel és a háború okaként próbálják azt beállítani, hogy Magyarországon romlanak a gazdaság mutatói, és az emberek létbizonytalanságban élnek. Pedig nem ezek az igazi okok, mondta, hanem a Fidesz elhibázott gazdaságpolitikája.

Ezt követően a tüntetők gyalogosan átvonultak Szeged mind a két hídján, majd a Glattfelder Gyula téren zárult demonstráció. Itt bárki elmondhatta gondolatait, magához ragadhatta a mikrofont. Itt Tóth-Benedek Csanád is azt emelte ki, folytatni kell a tiltakozásokat, akár az ilyen kisebbeket is, mert hosszú távon csak ez vezethet eredményre. A tüntetésen megjelent a Hódmezővásárhelyi Kossuth Kör néhány tagja, köztük Dr. Berényi Károly is.

A hivatalos program kevéssel 20 óra előtt zárult.

Borsik Viktor elmondta azt is, a tüntetéseket tovább fogják szervezni, hogy a kormány érezze a rájuk nehezedő társadalmi nyomást.

- HIRDETÉS -

- HIRDETÉS -

Vegyen velünk lendületet! 600×600 -3

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!