Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

12 százalékkal csökkent a Fidesz népszerűsége

A teljes népességen belül 12 százalékponttal csökkent a Fidesz népszerűsége – derül ki a Publicus Intézet Népszava megbízásából készített kutatásából.

Pulai András, a Publicus Intézet vezetője a 12 százalékos „bezuhanást” azzal magyarázta, hogy a Fidesz levágott két politikai szent tehenet, a rezsicsökkentést, és a katázást, a most kibukott hazugságokat pedig nem tudja a szokásos médiabuborékban tartani, de az már az ellenzék politikai teljesítményén is múlik, hogy a kormánypárt népszerűségvesztése mennyire bizonyul tartósnak.

Egy most vasárnapi választáson az összes megkérdezett közül 24 százalék választaná a Fideszt, 23 százalék az ellenzéki szövetséget. Az MKKP és a Mi Hazánk 3-3 százalékot kapna. A biztos választóknál a Fidesz 32, az egyesült ellenzék 31 százalékon áll. Ebben a körben is sok a bizonytalanok (29%) és meglepően sokan (79%) mondták, hogy biztos részt vennének a választáson.

A megkérdezettek 68 százaléka szerint a Fidesz megszegte a rezsicsökkentés megtartására vonatkozó választási ígéretét. Így látja a kormánypártiak 20 százaléka is. A katázás átalakítását 12 százalék teljesen, 10 százalék (tágabb határidővel), 24 százalék (más módszerrel) támogatta, 40 százalék azzal nem értett egyet (14 százalék nem válaszolt).

A Publicus Intézet telefonos és online kérdőíves adatfelvétele 2022. július 20-22-e között történt, a mintában 1004 fő szerepelt.

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!