Vegyen velünk lendületet! 970×250 -3

Német testvérvárosban járt Vásárhely küldöttsége

Városunkat a németországi Hechingenhez fűzi egyik legrégebbi, immár 28 éves testvérvárosi kapcsolata. Az elmúlt hétvégén az ő meghívásukra, az ottani zenei fesztivál keretében utaztak Hechingenbe Gyöngyösi Ferenc és Dr. Berényi Károly alpolgármesterek, akiket Cseuz Judit nemzetközi referens is elkísért – adta hírül az önkormányzat.

Találkoztak és tárgyalásokat folytattak Philipp Hahn polgármesterrel, és az ottani, évtizedek óta fennálló Német-Magyar Testvérvárosi Bizottság elnökével, Wolfgang Heller volt hechingeni rendőrfőnökkel is.

A mostani látogatáson – a covid-helyzet elmúltával -igyekeztek az addig nagyon aktív kapcsolat fonalait újra felvenni. Mindkét fél egyetértett abban, hogy a testvérvárosok kapcsolatának minősége elsősorban a civileken múlik, akik tevékenységét az önkormányzat aktívan támogatja.

Számos konkrét lehetőséget vetettek fel, hogy – a két város rendőrségeinek évtizedes szoros barátságán túl – a kultúra, az oktatás vagy a szociális ellátás területén is értékes együttműködések alakulhassanak ki. Részükről például volna fogadókészség németül tanuló magyar tanulók, diákok vendéglátására is egy diákcsere-kapcsolat keretében, vagy akár vásárhelyi ápoló-tanulók tanulmányútjára a hechingeni idősotthonban.

A németek nagy érdeklődéssel fogadták a városkártyával ingyenesen használható, óránként közlekedő buszjáratokat, illetve a strandon hamarosan elkészülő új csúszdákat és a kempinget.

A két év múlva elkövetkező jubileumi évben Hechingenben és Vásárhelyen is méltóképpen szeretnének megemlékezni a 30 éves barátságról.

vmc_kozlemeny

A Hódpress sütiket használ a jobb működés érdekében. Rendben!